Bender voor het verhaal van Salomé

4 juli 2024 Leestijd: minuten
Salomé had al een tijdje het gevoel dat ze stil stond als recruiter. Ze wilde zichzelf ontwikkelen, ze wilde goed werkgeverschap, ze wilde meer!

En toen raakte ze in gesprek met Sanne bij Bender.
“Ik vind het erg fijn om te merken dat de zaken bij mijn werkgever goed op orde zijn. Dat kan je direct zien wanneer je het kantoor binnen stapt. Het ziet er mooi en verzorgd uit en je wordt warm en vrolijk ontvangen. Ook wilde ik meer aandacht voor mijn ontwikkeling als recruiter. Ik was op zoek naar meer verantwoordelijkheid, doelgericht werken en wat pit erin! Daarom heb ik heel zorgvuldig een afweging in mijn keuze voor een werkgever gemaakt.”

Vertel, wat waren jouw afwegingen en wat heeft de doorslag gemaakt om in dienst te gaan bij Bender?
“Arbeidsvoorwaarden vond ik belangrijk, denk aan de auto, tankpas en ook zeker hybride werken is voor mij een pluspunt. Ook heb ik twee serieuze gesprekken gevoerd tijdens mijn sollicitatieprocedure,, waar mij stevige vragen werden gesteld. Bij een aantal andere organisaties kreeg ik binnen een kwartier een aanbod om daar in dienst te komen. Bij Bender had ik het gevoel dat ze mij serieus namen en ook goed nadachten over of ik daadwerkelijk goed zou passen in de rol en vice versa. Dat gaf mij gelijk een goed en betrouwbaar gevoel."

En met dat gevoel ben jij bijna 2 jaar geleden aan de slag gegaan! Hoe bevalt het bij Bender als senior recruiter?
“Ik heb het nog steeds naar mijn zin, want recruitment voelt voor mij niet als werken. Ik netwerk, ik praat, ik luister oprecht en kan mensen goed adviseren. Ik merk dat mijn (potentiële) kandidaten het oprechte gesprek erg kunnen waarderen. Op die manier bouw ik een netwerk om mij heen, waar ik vervolgens weer uit kan werven. Zolang je maar eerlijk en transparant blijft, dat is voor mij erg belangrijk!”

Dat klinkt als een stabiele maar ook fijne manier van werven. Hoe pak je dit aan?
“Ik schrijf vaak over werkgeluk op LinkedIn. Dat is belangrijk voor mijn zichtbaarheid én betrouwbaarheid als professional. Ik deel mijn gedachtes, ik ben mezelf en eerlijk. Als recruiter heb ik namelijk invloed op levens veranderende keuzes van mensen, die taak neem ik serieus.”

En een belangrijke motivatie om door te geven aan je mede-recruiters, lijkt ons.
"Dat klopt, daarin fungeer ik als vraagbaak en ben ik goed bereikbaar. Ik vind het belangrijk om voor onderlinge verbinding te zorgen. Mensen moeten zichzelf kunnen zijn en zich welkom voelen in ons team.”

Jullie klinken als een hecht clubje, is dat ook zo?
“Ja! Het team van sociaal domein gaat regelmatig leuke dingen met elkaar doen. En we kijken natuurlijk elk jaar weer uit naar hét Bender Jaarfeest. Iedereen gaat hier verkleed naar toe en je kan blijven logeren. Daardoor kom je echt even lekker los van werk en heb je gewoon lol met elkaar.”

Nou, wij weten bij welk team we even aansluiten voor een drankje op het Bender Jaarfeest! Dat klinkt gezellig :-)
Bender ook voor jou

Wil jij ook welkom worden geheten door Salomé in ons recruitment team én mee feesten op het Bender Jaarfeest?
 Dat kan! Wij zoeken nog collega’s, lees hier gauw verder.