Bender voor het verhaal van Shanna

29 april 2024 Leestijd: minuten
Al 6 jaar is Shanna onze trouwe recruiter.
Van sociaal domein naar de gehandicaptenzorg, we nemen je mee in het verhaal van Shanna!

Bender voor het verhaal van Shanna


Bender legt de verbinding tussen talent en het publieke domein, de zorg en de kinderopvang. en binnen de zorg- en welzijnssector. Dat bereiken we onder andere door onze enthousiaste recruiters te laten doen waar ze goed in zijn: kandidaten werven!

Want met een goed gesprek, bereik je veel. Toch, Shanna?
“Goede gesprekken zijn goud waard. Dat komt mooi uit, want ik praat graag haha! Zelf kom ik uit de zorg en ik werf voor de gehandicaptenzorg. Dat geeft mij een goede basis voor de vragen die ik stel. Als recruiter heb ik inmiddels veel gesprekken gevoerd met verschillende type mensen. Zo wordt mijn mensenkennis steeds breder en weet ik ook de juiste én andere vragen te stellen. Ik vind het belangrijk dat het echte verhaal op tafel komt.”

En als we het goed lezen… werk jij al 6 jaar bij Bender!
Hoe heeft Bender jou al die tijd weten uit te dagen?

“Ik ben iemand die van afwisseling houdt. Mij maak je blij als ik nieuwe projecten mag opzetten. Ik ben gestart bij het sociaal domein als recruiter. Al gauw mocht ik samen met regiomanager Vincent de gehandicaptenzorg opstarten binnen Bender. Na 1,5 jaar mocht ik opnieuw bouwen met Vincent, ditmaal in corona tijd. Bender ging namelijk vaccinatiemedewerkers werven voor de GGD.”

Dat is een waardevolle uitdaging! Hoe heb je dit aangepakt?
“We zijn begonnen met de basis, het schrijven van een stevig recruitmentplan. En daarna ontelbaar veel online sollicitatiegesprekken gevoerd. Het was een andere tijd en hard werken, maar als ik terug kijk, was dit een hele bijzondere periode. We hebben maar liefst 500 vaccinatiemedewerkers geworven.”

Een kroontje op je werk. En zeg nu eens eerlijk, na 6 jaar bij Bender, verrassen kandidaten jou nog wel eens?
“Je hebt altijd wel een paar bijzondere gesprekken, maar die weet ik wel te waarderen. Wat ik altijd nog mooi vind om te zien, is welke types er in de gehandicaptenzorg werken. Dit kunnen hoogopgeleide, zakelijke personen zijn tot aan de mensen die de mouwen opstropen en tussen de cliënten staan. Al die verschillende types en ze hebben allemaal hart voor de zorg.”

Wanneer we een professional aannemen, is iedereen blij. Maar soms glipt er een goede kandidaat weg. Wat doet dat met jou?
“Daar baal ik wel van. Ik heb een fijn gesprek met die persoon gevoerd en geloof in een samenwerking met Bender. Het enige wat ik dan kan doen, is het goed afronden en de relatie warm houden. En dat levert mij wat op! Onlangs is er een kandidaat terug gekomen, nadat ze in dienst was gegaan bij de concurrent. Na 6 weken beviel het haar toch niet en belde ze mij op. Het feit dat ze mij als eerste belde, liet zien dat ik goed ben omgegaan met de relatie.”

Dat is weer een hele andere manier van waardering, leuk om te horen dat het werk van een recruiter zo veelzijdig kan zijn. Met welke projecten ben je nu bezig?
“Samen met mijn collega Denise werk ik nu aan de kwaliteit van gespreksvoering binnen ons team. Elke recruiter in ons team werft op zijn of haar eigen manier. En dat is goed, want wanneer je jezelf en persoonlijk blijft in gesprekken, bereik je meer. Wel moet de kern van het verhaal hetzelfde blijven. Bijvoorbeeld: welke vragen moeten er gesteld worden, denk aan bepaalde diploma’s en certificaten. Zo bewaken we de kwaliteit van gesprekken en zie je dit ook terug bij de professionals die je aanneemt. Zo behouden we de kwaliteit van de gesprekken en de uiteindelijke werving van de professionals. ”

Dankjewel Shanna, voor het oppakken van al deze projecten. Zo zorg je ervoor dat je én uitgedaagd blijft én de kwaliteit van onze professionals in de gehandicaptenzorg hoog blijft.

Bender ook voor jou!

Ben jij klaar voor een veelzijdige rol als recruiter waar je mag bouwen, werven en aan de kwaliteit mag werken? Bij Bender zoeken wij nog nieuwe collega’s! Bekijk hier onze interne vacatures.

Of wil je Shanna zelf graag spreken omdat je aan de slag wil gaan in de gehandicaptenzorg? Bekijk hier onze vacatures.