Even voorstellen...Robin Tijben

Waarom past hem de rol van Talentmanager zo goed

Publicatiedatum: 21 juli 2023 I Leestijd: minuten
Even voorstellen… Robin Tijben. Afgelopen april is Robin Tijben gestart als regiomanager GHZ bij Bender. De hoogste tijd om hem eens aan de tand te voelen zodat we hem wat beter leren kennen.

Vertel, wie is Robin in 3 zinnen?

“Kort en krachtig is het belangrijkste om te weten dat ik ben opgevoed door twee zorgzame ouders die ook altijd werkzaam waren binnen de gehandicaptenzorg en ben opgegroeid in het Oude Pekela. Heerlijk ver van de drukke Randstad, waar ik nu met mijn vriendin en twee poezen woon in het dorp Huizen.

Een echte “Grunneger” dus, overigens niet aan je accent te horen. En waarom heb je voor de rol van regiomanager bij Bender gekozen?

Ik heb behoorlijk wat werkervaring in de arbeidsbemiddeling in de zorg. De aanpak van Bender en waar zij voor staat sprak mij enorm aan. Met name dat Bender bijdraagt aan de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Door met oprechte focus op aandacht en groei, de twee kernwaarden van Bender, zorgprofessionals te faciliteren in hun persoonlijke ontwikkeling en ambities. Dat is mooi verwoord en wij zijn heel blij dat je ons team bent komen versterken.

Waar krijg je de meeste energie van in je rol bij Bender?

In mijn rol mag ik Bender op de kaart zetten bij zorgorganisaties, bekend maken welke dienstverlening we bieden en welke top professionals we detacheren. Dat levert veel interessante gesprekken en leuke contacten op. Daar krijg ik veel energie van Om zowel de klant als de kandidaat verder te helpen en samen te verbinden.

Wat is in jouw ogen het grootste voordeel van detacheren binnen de zorg als begeleider?

Als je gedetacheerd wordt draai je voor een bepaalde periode (een opdracht) mee als collega bij een van onze opdrachtgevers. Tijdelijk, want de opdracht stopt ook na een aantal maanden. Daarna ga je door naar je volgende opdracht en zo doe je binnen verschillende organisaties veel ervaring op, werk je aan je cv en persoonlijke groei. Daardoor haal je het beste uit jezelf als begeleider in de zorg, ondersteund door structurele begeleiding en opleidingsmogelijkheden vanuit Bender als werkgever.

Nu willen we natuurlijk ook wel eens weten wat je grootste blunder is op de werkvloer?

Ik heb in mijn proefperiode een glas water over mijn spiksplinternieuwe laptop laten vallen, dat was niet zo handig. Ik heb een nieuwe gekregen want deze moest eerst heel goed drogen en vervolgens gerepareerd worden. Ik drink niet meer in de buurt van mijn laptop, haha!

Heb je nog grote dromen voor de toekomst, zowel privé als zakelijk?

Ik vind de tijd die ik doorbreng met mijn vriendin, familie en vrienden enorm belangrijk en waardevol. Daar geniet ik heel erg van. Daarnaast hoop ik ooit ook met wat meer souplesse van een zwarte piste af te kunnen skiën😉. Op zakelijk vlak zou ik nog kunnen groeien in mijn rol als regiomanager, ik wil graag in mijn regio meer zorgorganisaties toevoegen, leuke gesprekken voeren en onze professionals een mooie werkplek bieden.”

Bender voor jou!

Wil jij het verschil maken en wil jij je voortdurend blijven ontwikkelen door dynamische en uitdagende projecten binnen de zorg – GZ? Bij Bender geven wij jou de aandacht die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning.

Bekijk wat wij jou te bieden hebben >>