Bender voor het verhaal van Kirsten

6 juni 2024 Leestijd: minuten
Geen twijfel voor Kirsten, zij wist dat ze het liefste met de jeugd wilde werken.
Wel wilde ze weg uit de gesloten setting van haar vorige werkgever en ging met Bender in gesprek. En toen…

Bender voor het verhaal van Kirsten

“En toen heeft Bender mij verrast! Omdat ik ervaring kan opdoen op verschillende plekken, biedt Bender mij de ruimte om te ontdekken wat ik nou écht leuk vind. Het aangaan van verschillende projecten in dit vak en mijzelf nog steeds dienstverlenend kunnen opstellen richting ouders en kinderen, was voor mij de doorslaggevende factor.”

Bender biedt graag de ruimte voor je eigen ontwikkeling, fijn dat je dit ook zo ervaart! Maar we willen ook graag weten wie jij eigenlijk bent!
“Natuurlijk! Mijn naam is Kirsten en ik ben sinds maart 2018 werkzaam bij Bender als Jeugdconsulent in het sociaal domein. Ik heb hbo Maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond en daarna nog een master Jeugdstudies gevolgd. Naast mijn werk ben ik ook een fanatiek Ajax fan en sta ik graag in de keuken om nieuwe recepten te proberen.”

Niet alleen in de keuken probeer je graag iets nieuws, maar ook op je werk hebben wij gehoord. Kun je ons daar wat meer over vertellen?
“Tijdens mijn werk stel ik mijzelf graag onderzoekend op richting ouders en kind met een hulpvraag. Het goed onderzoeken van de hulpvraag, de thuissituatie en de omgeving van het gezin is ontzettend belangrijk. Deze analyse heb ik nodig om de juiste hulp in te zetten. In de meeste gevallen is het dankbaar werk. Je helpt gezinnen die zelf echt even niet meer weten hoe ze verder moeten. Dat geeft me energie.”

En wij krijgen energie van jou! Kan je een voorbeeld noemen waar je trots op bent?
“Zeker! Soms komen kinderen in de knel te zitten in volwassenproblematiek. In een gezin dat ik destijds begeleidde was erg veel onderlinge stress, strijd en verbale agressie. Er is toen besloten dat het beter was dat het kind tijdelijk elders zou verblijven. Zo creëren we ruimte voor alle gezinsleden om tot rust te komen. Echter was er nergens plek en het kind naar een gesloten inrichting sturen, zou nog meer schade aanbrengen. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken om een pleeggezin te benaderen waar wel plek was, maar ze geen nieuwe kinderen meer wilde aannemen. Zij hebben toen toch ruimte gemaakt en zijn een nieuw contract aangegaan met de gemeente voor opvang.”

Dat lijkt ons ingewikkeld, wanneer je hebt besloten dat de thuissituatie niet veilig genoeg is maar dat het kind dan nergens terecht kan.
“Dat klopt, dat is heel frustrerend. Maar uiteindelijk lukt het links- of rechtsom wel vaak. Dit kind kon dus vanaf een veilige plek het contact met het thuisfront laten herstellen. En dat, maakt alle moeite waard.”

Petje af voor jou, de veiligheid van een kind is het allerbelangrijkste. Maar het is ook veel en zwaar waar je mee om moet gaan. Hoe doe je dat?
“Bij Bender merk ik dat er veel aandacht is voor mij. Een snelle ontwikkeling wordt gemotiveerd, maar even op de rem trappen wanneer je moet bijtanken wordt ook serieus genomen. En dat waardeer ik enorm. Vanaf dag één merk ik dat ik absoluut geen nummertje ben en heb ik fijn en veel contact met mijn manager. Ik kan en mag alles bespreken wat er op mijn hart ligt en alles wordt serieus genomen. Bender is voor mij de werkgever die niet alleen aandacht belooft voor je groei, maar het ook doet.”

Dankjewel! Dat horen we graag van onze professionals.

Bender voor jou als jeugdprofessional


Wil jij ook dat er oprechte aandacht is voor jouw groei en ontwikkeling? Wij gaan graag met jou in gesprek.

Voor de senior professionals hebben wij het expertprogramma Jeugd ontwikkeld, de plek voor verdieping en jouw doorontwikkeling.
Sta jij aan het begin punt van je carrière? Lees dan hier meer over het traineeship Jeugd.