Precies waar ik naar zocht

Ons nieuwe domein Kinderopvang heeft een vliegende start gemaakt. Inmiddels heeft Bender meerdere pedagogisch professionals in dienst en zijn de eerste opdrachten gestart. Tijd om even terug te blikken naar het begin: het moment dat onze eerste pedagogisch professional Ikram haar contract tekende! Nu zij een paar maanden aan het werk is bij Bender werd het hoog tijd om haar eens te vragen hoe haar eerste ervaringen met Bender zijn en hoe haar eerste opdracht verloopt.

Pedagogisch professional Ikram woont al 23 jaar in Woerden, geboren en getogen. Opgegroeid met haar drie zusjes, Ikram: “een huis vol vrouwen: en óf het hier gezellig was!”.

Een steentje bijdragen aan iemands leven

Nadat ze haar studie voor pedagogisch professional had afgerond ging Ikram aan de slag bij een kinderdagverblijf. Daar kon ze zichzelf ontwikkelen en echt de inhoud van het vak ontdekken. “Naast het werken op de groep werkte ik ook 3,5 jaar als pedagogisch coach. Ik vond het nog steeds prachtig werk, maar wilde ook altijd in de jeugdzorg werken dus ik besloot een switch te maken.

Het leek mij zo mooi om een steentje te kunnen bijdragen aan iemands leven. Na diverse werkgebieden binnen de jeugdzorg gezien te hebben merkte ik toch dat dit werk niet helemaal aansloot bij mij als persoon. Ik besloot verder te kijken en al gauw kwam ik terecht bij Bender.”

Trots!

Ikram vervolgt: “Na het bestuderen van de website vielen mij de kernwaardes ‘aandacht’ en ‘groei’ gelijk op. Dit past heel erg bij mij en een kennismakingsgesprek was dan ook snel ingepland. Na een heel fijn, open en warm eerste gesprek voelde ik mij helemaal op mijn plek.

Ik vind het zo gaaf dat ik kan zeggen dat ik de eerste pedagogisch medewerker bij Bender ben! Kirstin van der Lee en Lisa Ubeda zijn druk bezig om dit nieuwe domein binnen Bender vorm te geven en ik ben er trots op dat ik hier nu deel van uitmaak.”

Precies waar ik naar zocht heb ik nu gevonden

Op dit moment heeft Ikram haar opdracht bij kinderopvangorganisatie SKBNM op een verticale peutergroep in combinatie met de buitenschoolse opvang. “De gevarieerde manier van werken, veel ervaring opdoen door opdrachten bij verschillende organisaties én natuurlijk de liefde en warmte die je van kinderen krijgt: dat is precies waar ik naar zocht en wat ik nu heb gevonden”, aldus Ikram. “Elke dag is anders en de rijke fantasiewereld van kinderen is onbeschrijfelijk.

Je hoort soms de meest prachtige en creatieve verhalen waar je als volwassene nog nooit over na hebt gedacht, zo ontzettend leuk! Ook ben ik erg blij dat ik heb gekozen voor detacheren. Alle verschillende ervaringen die ik nu opdoe, de kennis die je kunt delen met je collega’s en de verschillende werkstijlen waar je mee te maken krijgt: ik vind het zo leerzaam! Ik weet zeker dat ik mijzelf hierdoor nog veel meer kan ontwikkelen ook met de begeleiding en steun die ik vanuit Bender krijg.”

Ik zou het detacheren aan vrijwel iedereen aanraden

Ikram vervolgt: “Die begeleiding van Bender is super fijn! Het is een warm en duidelijk contact, ik weet bij wie ik moet zijn en wie mijn aanspreekpunt is. Ik weet dus heel goed bij wie ik moet zijn als ik vragen heb, dit maakt mijn werk erg overzichtelijk. Ik zou het detacheren aan vrijwel iedereen aanraden. Je kan jezelf zoveel meer ontplooien en je rugzak blijven vullen met expertise. Het warme contact, de duidelijke communicatie en dat je er mag zijn als mens: dat is hoe ik het werken bij Bender ervaar!”

Contactgegevens
Bender voor jou

Wil je meer weten over wat Bender voor jou kan betekenen? En jij voor Bender? Of heb je andere vragen? Bel, mail of app. We horen graag van je.