Bender biedt mij stabiliteit en uitdaging

Bender voor het verhaal van Michael


Dag Michael, leuk om je te spreken! Inmiddels al bijna 2 jaar in dienst. Hoe ben jij bij Bender terechtgekomen?
“Dat klopt, in juni 2024 ben ik 2 jaar in dienst! Mijn zusje werkt bij Bender als projectverpleegkundige en zo ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik werkte al als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg, maar was op zoek naar meer afwisseling. Aan de slag gaan als zzp'er zag ik niet zitten, ik houd ook van stabiliteit. Omdat je in de gehandicaptenzorg op basis van relatie werkt, vind ik het ook belangrijk dat ik ergens voor een langere periode kan blijven om iets op te kunnen bouwen.”

En daar was Bender! Je ging aan de slag in de detachering. Zijn je verwachtingen en wensen waargemaakt op je opdrachten?
“Ja, zelfs met een stap erbij! Ik ben een leergierig persoon en wil graag leren hoe andere organisaties hun werk doen en uitvoeren. Zo kan ik nog meer kennis opdoen en nog betere zorg voor de bewoners organiseren. Op mijn eerste opdracht ben ik aan de slag gegaan als persoonlijk begeleider. Dit was zo’n succes dat deze maar liefst 2x is verlengd. En op mijn huidige opdracht ben ik meewerkend teamleider. Dat was de stap die ik graag wilde maken en verkennen.”

Kijk, dat vinden wij fijn om te horen. We kunnen ons ook goed voorstellen dat het best wel spannend is. Je tekent een contract, maar je weet nog niet goed waar je aan begint…
“Dat klopt inderdaad. Maar door de fijne en warme gesprekken die ik met Shanna en Vincent heb gevoerd, heb ik er vertrouwen in. Het voelt erg prettig dat Bender zich zo persoonlijk opstelt, dat gaf mij het laatste duwtje in de rug.”

Wat een mooie complimenten voor Shanna en Vincent, dat doen ze goed! Heb je nog steeds contact met ze?
“Ja, ik heb nog regelmatig contact met Vincent, mijn regiomanager. Dan kan ik even sparren over oplossingen voor situaties waar ik tegenaan loop. Ik word dan direct serieus genomen en dat vind ik prettig. Wij werken met een kwetsbare doelgroep en ik wil hier zoveel mogelijk voor kunnen betekenen.”

Het klinkt alsof jij helemaal op je plek zit. Wat maakt jou trots op je werk?
“Het verschil kunnen maken in het leven van bewoners die dat niet zelf kunnen. Mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen, kunnen toch een leven leiden dat betekenisvol is op hun niveau. Dat doe je door een veilige omgeving te creëren waar de bewoner kan ontspannen en zijn angst kan loslaten. Pas dan kunnen ze gaan groeien. Laatst kwam een bewoner opeens met een lepel in een pan roeren. Voor ons iets heel kleins, voor de bewoner een vorm van zorgen voor een ander. Dat was prachtig om te zien.”

Dan trek je de deur met een voldaan gevoel achter je dicht voordat je naar huis gaat. Dankjewel Michael, voor je verhaal én voor de aandacht die je hebt voor deze kwetsbare doelgroep.

Wil jij na het lezen van het verhaal van Michael ook van betekenis zijn in de gehandicaptenzorg?
Bekijk hier jouw kansen >>>
Contactgegevens
Bender voor jou

Wil je meer weten over wat Bender voor jou kan betekenen? En jij voor Bender? Of heb je andere vragen? Bel, mail of app. We horen graag van je.