De Omgevingswet komt eraan!

Ben jij klaar voor een goede implementatie?

Ben jij goed op de hoogte?

Doe de Bender-Omgevingswetscan

Op 1 januari 2024 treedt de nieuwe Omgevingswet eindelijk in werking! Ben jij al goed voorbereid? Ook het belang van kennis door de verschillende afdelingen heen wordt vaak onderschat. Zijn jullie sámen klaar voor een goede implementatie? Om hier zeker van te zijn doe je de Bender-Omgevingswetscan!

Door het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen weet je binnen één minuut of jij voldoende op de hoogte bent van de impact van deze nieuwe Omgevingswet.

Enkele vragen uit de scan:

 • Wij weten wanneer wij het omgevingsplan wijzigen of een omgevingsvergunning verlenen om aan een principeverzoek mee te werken.
 • Wij weten hoe wij tot aan 2030 het tijdelijke ‘omgevingsplan van rechtswege’ omzetten naar een volwaardig omgevingsplan (ruimtelijke regels, bruidsschat, verordeningen).
 • Ik weet welke regels uit gemeentelijke verordeningen in het omgevingsplan moeten of mogen worden opgenomen, en welke juist niet.
 • Ik ken de ins en outs van de zes kerninstrumenten uit de Omgevingswet.
 • Ik ken de nieuwe regeling voor het vergunningsvrij bouwen.

Stel jezelf en je team de vragen in de Bender-Omgevingswetscan. Heb jij alle vragen met ‘ja’ beantwoord? Gefeliciteerd, jij bent goed voorbereid op de Omgevingswet!

In alle andere gevallen helpt Bender jou graag verder op weg met een (trainings)advies op maat.

Ons trainingsaanbod

Bender voor trainingsadvies op maat

Maar liefst 26 wetten over onder andere milieu, ruimtelijke ordening, natuur, water en bouwen worden teruggebracht naar één wet: de Omgevingswet. Met de komst van de Omgevingswet veranderen taken en functies. Dit vraagt maatwerk als het om opleiden gaat. De Bender Academie heeft hiervoor diverse trainingen, van standaard tot op maat gesneden incompany-trajecten.
De Basis
De Omgevingswet vormt een fundamentele wijziging in het denken over de fysieke leefomgeving. Integraliteit, participatie, meer lokaal maatwerk, sneller en eenvoudiger: het zijn enkele uitgangspunten van deze wet, die 26 andere wetten vervangt.

Deze tweedaagse training is een perfecte basis voor iedereen die rechtstreeks of zijdelings met de Omgevingswet in aanraking komt.
In Vogelvlucht
De Omgevingswet vervangt tientallen wetten over onder andere milieu, ruimtelijke ordening, natuur, water en bouwen. Deze wet biedt het juridische kader waarbinnen de komende jaren de grote opgaven in het ruimtelijk domein moeten worden aangepakt.

In deze eendaagse training maak je op hoofdlijnen kennis met de achtergrond en inhoud van de Omgevingswet.

Daarom Bender

De voordelen van onze Academie

 • Al ruim 20 jaar zijn wij dé praktijkexpert voor jou en je team.
 • Onze toptrainers komen rechtstreeks uit het vakgebied.
 • Jaarlijks leiden wij zo'n 5.000 professionals op.
 • Wij zijn CRKBO-, CEDEO- en NEN 9001:2015 gecertificeerd.
 • Wij worden erkend door kwaliteitsregisters zoals SKJ, V&VN, UWV en KBvG.
 • Onze trainingen zijn vrij van btw.
 • Je krijgt gratis toegang tot de expertdesk.
 • Deelnemers waarderen ons met een 8,6.

Bender voor al je vragen

Maak kennis met de mogelijkheden voor een training op maat via de Bender Academie. Wil je weten wat het beste bij jouw team past? Mail, bel of chat ons! Het resultaat en opzet van een training op maat geven we graag samen met jou vorm. Bender voor jouw team!