Bender blog: maak kennis met verpleegkundige Melanie

13 mei 2024 Leestijd: minuten
De zorgsector is een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is. Projectverpleegkundigen Melanie en Fenna nemen je mee achter de schermen in hun persoonlijke blog. Als toegewijde professionals bij Bender maken ze dagelijks ontzettend veel mee en zijn ze vastbesloten om hun ervaringen, uitdagingen en successen met je te delen. Fenna ken je al en nu willen wij graag Melanie aan je voorstellen!
Hey, hallo! Mijn naam is Melanie, ik ben 26 jaar oud en al ruim 7 jaar werkzaam als verpleegkundige. Ook van mij zal je de komende tijd vaker te horen krijgen, want samen met Fenna blog ik over onze ervaring als verpleegkundige in de zorg. En ik kan je alvast verklappen: in de afgelopen jaren heb ik mijn rugzak al flink mogen vullen met veel kennis en ervaring binnen verschillende werkvelden van de zorg.

De start van mijn zorg carrière


Als net afgestudeerd verpleegkundige bleef ik hangen bij mijn oude stageplek in de thuiszorg. Mijn grote droom was om uiteindelijk door te groeien tot kinderverpleegkundige en zo heb ik na een half jaar de overstap gemaakt naar het ziekenhuis. Hier ben ik begonnen op de interne geneeskunde. Na twee jaar ben ik uiteindelijk niet op de kinderafdeling, maar op de kraam- en verloskunde- afdeling terecht gekomen.

Op deze afdeling ben ik na anderhalf jaar de specialisatie tot Obstetrie verpleegkundige gaan volgen, wat voor mij niet van een leien dakje ging. Want twee maanden na de start van mijn specialisatie werd ik gediagnostiseerd met ADHD. Zo startte ook mijn tweede opleiding: “Hoe pas ik mijn ADHD het beste toe in het dagelijks leven en zet ik dit om in goud?”.

Vlak voor de finishlijn stopte ik met mijn specialisatie. Ik was volledig uitgeblust en er speelden er veel twijfels door mijn hoofd.
‘Welke kant van de zorg wil ik op? Wil ik überhaupt in de zorg blijven?’

Geen junior meer en tijd voor de volgende stap


Een ding was duidelijk. De passie en liefde voor het zorg- vak was ik nog lang niet verloren. In welk werkveld ik precies wilde gaan werken , dat wist ik nog niet, maar ik wilde hoe dan ook in de zorg blijven werken!!

En of het zo moest zijn, popte er niet veel later een advertentie van Bender op op mijn beeldscherm. In maart 2023 startte ik met mijn nieuwe avontuur als projectverpleegkundige bij Bender. Een keuze wat voor mij aan het begin als een sprong in het diepe voelde, resulteerde in een enorme boost in mijn carrière en mijn zelfvertrouwen!

De afwisseling van de opdrachten vind ik echt heerlijk. Het houdt me scherp en gemotiveerd en ik doe in een korte tijd mega veel ervaring op. Daarnaast voel ik me ook enorm gewaardeerd, niet alleen op de werkvloer bij de opdrachten, maar ook bij Bender zelf.

Naast alle ‘normale opdrachten’ heb ik de mogelijkheid gekregen om onderdeel te worden van de groep ambassadeurs van Bender. Met deze groep collega’s mogen wij mee naar beurzen en kunnen wij onze creativiteit de vrije loop laten tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten. Tijdens deze sessies is door Fenna het idee van een blog ontstaan, waarbij ik met veel plezier ben aangesloten.

Vanaf nu zullen jullie ons elke 6 weken voorbij zien komen met leuke verhalen en uitdagingen over het detacheren en over Bender. Tot snel!

Op mijn Instagram account @verpleegkundige.melanie deel ik verdere (medische) inhoud over mijn opdrachten en over het detacheren. Volg je mij daar ook?

Bender voor jou!


Wil jij het verschil maken en wil jij je voortdurend blijven ontwikkelen door dynamische en uitdagende projecten binnen de zorg? Bij Bender geven wij jou de aandacht die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Bekijk hier wat wij jou te bieden hebben.