Overtref jezelf binnen duurzaamheid en energie

Van aanstormend talent tot ervaren professional

Meer duurzaamheid op gemeentelijk niveau

Wil jij met Bender initiatieven ontwikkelen en uitvoeren om duurzaamheid te bevorderen en een substantiële bijdrage leveren aan de energietransitie? Dan ga je aan de slag bij de afdeling Duurzaamheid & Energietransitie binnen een gemeente. Dit kan op juniorniveau (als young professional of trainee) maar ook als senior.
Van maatregelen opstellen tot promoten
Dit betekent bijvoorbeeld dat je je inzet voor het opstellen van beleidsmaatregelen gericht op energiebesparing, afvalbeheer, waterbeheer, duurzame mobiliteit en groene ruimten. Het kan ook gaan om het promoten van duurzame praktijken bij inwoners, bedrijven en andere organisaties. Of je denkt mee over hoe een wijk van het gas af gaat. Via educatie en bewustmakingscampagnes, maar ook door trainingen of subsidieprogramma’s.
Van zonnepanelen tot geothermische systemen
Een andere mogelijkheid is het uitvoeren van projecten gericht op duurzame energieopwekking. Denk aan het installeren van zonnepanelen, windturbines of geothermische systemen. Hierbij werk je samen met andere partijen, zoals energiecoöperaties of projectontwikkelaars.

Eerste gevoel

Een kijkje in het leven

Kiezen voor Bender is kiezen voor het publieke domein en jezelf. Voor afwisseling en onze Bender Belofte van Aandacht en Groei. En voor een gevoel. Check daarom vooral deze video voor een eerste gevoel, een kijkje in het leven van een Benderprofessional.

Starter in het ruimtelijk domein

Traineeship duurzaamheid & energietransitie

Als adviseur zet jij je kennis in bij diverse opdrachtgevers in de publieke sector. Hier ga jij aan de slag met verschillende projecten rondom duurzaamheid, klimaatadaptatie en de energietransitie. Voorbeelden van opgaven zijn:

  • De realisatie van groene daken bij kantoorpanden in een zakendistrict
  • Het opzetten van een energieloket voor burgers
  • Meewerken aan een beleidsplan over duurzame deelmobiliteit in de stad
  • Opstellen en uitwerken van wijkuitvoeringsplannen die voortvloeien uit de Transitievisie Warmte

Kortom: in deze rol draag jij dagelijks je steentje bij aan een mooie, veilige en leefbare omgeving voor huidige en toekomstige generaties.

Ontdek de kracht van aandacht

De Bender Belofte werkt

Bender ondersteunt professionals en opdrachtgevers en brengt hen verder. Dat doen we met uitdagende opdrachten en projecten, opleidingen en traineeships. En met een hoofdrol voor de Bender Belofte van Aandacht en Groei. De belofte die je helpt jezelf te overtreffen!
Jedidjah  't Hart
Wat wil je nog meer weten?

Bender om al je vragen te beantwoorden

Wil je meer weten over wat Bender voor jou kan betekenen? En jij voor Bender? Of heb je andere vragen? Bel, mail of chat met ons. We horen graag van je.

Jedidjah 't Hart Recruiter Ruimtelijk Domein