Overtref jezelf in de VTH

Van aanstormend talent tot ervaren professional

Bender voor ontwikkeling

Wil jij met Bender nieuwe activiteiten mogelijk maken? En erop toezien dat burgers en bedrijven de regels naleven? Dan is de afdeling VTH (Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving) het onderdeel binnen de lokale overheid waar jij moet zijn. Deze afdeling zorgt er met vergunningen voor dat burgers nieuwe activiteiten kunnen starten, zoals het bouwen van een woning of het starten van een bedrijf. Daarnaast zorgt zij ervoor dat burgers met al die activiteiten aan de regels voldoen. Je kunt aan de slag als starter (als trainee) maar ook als senior.
Van advies en beleid tot het mogelijk maken van nieuwe activiteiten
Waar houdt de afdeling VTH zich concreet mee bezig? Bijvoorbeeld met het adviseren van het gemeentebestuur over het verlenen van vergunningen om nieuwe activiteiten (bijvoorbeeld bouwen) mogelijk te maken. Vaak beslis je zelf of je de vergunning verleent, zonder inbreng van het gemeentebestuur of het management. De afdeling ontwikkelt hier ook beleid voor.
Van vergunningverlening tot handhaving
De afdeling VTH controleert in het veld of er ergens illegale situaties zijn. Bijvoorbeeld illegale bouwsels, illegale bestemmingen, onrechtmatige bewoning of geluidsoverlast door horeca. Zo nodig treedt de afdeling hiertegen op.

Starter in het ruimtelijk domein

Traineeship adviseur VTH

Als adviseur VTH draag je dagelijks bij aan een veilige en leefbare omgeving! Je werkt aan opgaven voor de lokale overheid in jouw regio. Dit kan bijvoorbeeld gaan om vergunningen voor het bouwen van een woning, maar ook om het toezicht op de sloop van een bedrijfslocatie.

Ook het handhaven van regels op het gebied van bijvoorbeeld geluidsoverlast door horeca of illegale bouwactiviteiten komt hierbij voor. Je kunt rekenen op veel afwisseling door veel verschillende vergunningen, overtredingen en situaties. In dit traineeship krijg je les van echte vakspecialisten. Je ontwikkelt je van starter tot volwaardig professional.

Geen dag hetzelfde
Geen dag hetzelfde

"Wat deze functie zo leuk maakt, is de dynamiek die je in je werk hebt. Geen dag is hetzelfde. De vergunningsaanvragen kunnen gaan over de bouw van woningen, het transformeren van kantoren, de sloop van een oud bedrijfspand, het verbeteren van de bereikbaarheid, het kappen van bomen of het plaatsen van zonnepanelen. Zo doe ik veel verschillende kennis op binnen diverse onderwerpen."

Sanne – Vergunningverlener

Eerste gevoel

Een kijkje in het leven

Kiezen voor Bender is kiezen voor het publieke domein en jezelf. Voor afwisseling en onze Bender Belofte van Aandacht en Groei. En voor een gevoel. Check daarom vooral deze video voor een eerste gevoel, een kijkje in het leven van een Benderprofessional.

Ontdek de kracht van aandacht

De Bender Belofte werkt

Bender ondersteunt professionals en opdrachtgevers en brengt hen verder. Dat doen we met uitdagende opdrachten en projecten, opleidingen en traineeships. En met een hoofdrol voor de Bender Belofte van Aandacht en Groei. De belofte die je helpt jezelf te overtreffen!
Contactgegevens
Wat wil je nog meer weten?

Bender om al je vragen te beantwoorden


Wil je meer weten over wat Bender voor jou kan betekenen? En jij voor Bender? Of heb je andere vragen? Bel, mail of chat met ons, we horen graag van je.