Dan ben ik wel een beetje grutsk

Bender voor Rutger


Al vier jaar werkt onze Friese planoloog Rutger Bijlsma in zijn eigen regio. “Dan ben ik wel een beetje grutsk,” vertelt hij wanneer hij het heeft over zijn projecten in het ruimtelijk domein.

Aan de slag in Friesland!
“Ik werk graag in mijn eigen regio, om dichtbij de dingen te zijn die me dierbaar zijn én om binding te houden met de regio. Zo heb ik bij de Fryske Marren veel plannen en projecten mogen toelichten in het Frysk. Machtig mooi!”

Daarnaast is Rutger ook bezig met initiatiefnemers om hun projecten te verwezenlijken. “Ik heb een zorglocatie mogen begeleiden in het ontwikkelen van hun uitbreidingsplannen. Dat is een flinke uitdaging, maar uiteindelijk kwamen we samen tot een mooi plan met alle neuzen dezelfde kant op.”

Tastbare oplossingen
Er komt veel samen in het ruimtelijk domein, waaronder meerdere maatschappelijke vraagstukken. Rutger houdt dan rekening met alle belangen die er spelen en maakt de oplossing zo concreet mogelijk. “Het leuke aan het bedenken van deze oplossingen is dat je met tastbare elementen mag werken, zoals stenen, bomen, panelen enzovoorts.”

Wil jij net zoals Rutger werken in jouw eigen regio én impact maken in het ruimtelijk domein?

Bekijk hier jouw kansen >>>
Contactgegevens
Bender voor jou

Wil je meer weten over wat Bender voor jou kan betekenen? En jij voor Bender? Of heb je andere vragen? Bel, mail of app. We horen graag van je.