Wonen is essentieel

Casper heeft een ander pad bewandeld dan de meeste trainees van Bender.


Al afgestudeerd sinds 2016 en met 8 jaar werkervaring bij woningcorporaties, besloot Casper dat het nu echt tijd was om te gaan doen wat hij voor ogen had: aan de slag bij een gemeente als beleidsmedewerker. Samen met Bender creëerden we door het traineeship Wonen & Volkshuisvesting de ingang die hij nodig had.
“Dat klopt! Ik heb inmiddels al veel gedaan, zoals het begeleiden van huurders in renovatieprojecten. Maar ik wilde graag doorgroeien naar een functie aan de ‘voorkant’, waar ik daadwerkelijk betrokken kan zijn bij het ontwikkelen van projecten, beleid, processen en buurten. Ik kon ervoor kiezen om óf kleine stapjes te blijven maken in het werkveld óf een grote stap te maken bij Bender en direct op de plek te komen waar ik graag wilde. En dat is gelukt.”

Wat gaaf! Je werkt nu als beleidsmedewerker Wonen bij de gemeente Raalte. Vertel, wat doe je daar zoal?
“Ik mag aan de slag met nieuwbouwprojecten en adviseren over welk type woningen er uiteindelijk komen en voor wie deze bedoeld zijn. Hier komt mijn achtergrond bij de woningcorporatie goed van pas, omdat ik de doelgroep de afgelopen jaren goed heb leren kennen. De doelgroep waarvoor we bouwen, is breder dan alleen mensen in een sociale huurwoning. Toch is het belangrijk om te beseffen hoe cruciaal het is om voldoende sociale huurwoningen te bouwen voor mensen met een kleinere portemonnee. De meeste projecten in het ruimtelijk domein duren enkele jaren voordat je resultaat ziet. Ik vind het erg prettig om te weten dat ik daar ook mijn bijdrage aan heb mogen leveren.”

We zouden kunnen zeggen dat je letterlijk jouw bouwsteen bijdraagt ;-) Waarom wil je graag hieraan meebouwen?
“Wonen is essentieel. Het is zo belangrijk om in een veilig huis én een prettige buurt op te groeien. Dat bepaalt uiteindelijk een groot deel van je leven. Ik vind het belangrijk om mij sterk te maken dat een dak boven iemands hoofd beschikbaar is voor iedereen.”

Hoe voelt het om via Bender bij de gemeente te werken?
“Bender voelt echt als mijn werkgever. Ik ben vooral heel dankbaar voor de kansen die Bender door middel van dit traineeship voor mij kan creëren, wat mij in mijn eentje minder makkelijk lukt. De verscheidenheid van verschillende gemeentes en opdrachten is precies waar ik naar op zoek was. Daarnaast word ik ook volledig opgenomen in het team van mijn opdrachtgever. Ik word gewaardeerd om de kennis die ik meeneem en ik voel mij gezien door Bender. De 1-op-1-begeleiding die ik krijg, is erg prettig en oprecht.”

En wij zijn oprecht blij dat je bij ons de kans hebt gegrepen! Fijn dat Bender dit voor jou kan waarmaken.

Bender ook voor jou

Wil jij net zoals Casper kansen grijpen en doorgroeien naar de rol die je écht wil?
Dan is het traineeship Wonen en Volkshuisvesting dat start op 19 augustus iets voor jou.

Lees verder voor meer informatie.

Contactgegevens
Bender voor jou

Wil je meer weten over wat Bender voor jou kan betekenen? En jij voor Bender? Of heb je andere vragen? Bel, mail of app. We horen graag van je.