Bender voor het verhaal van beleidsadviseur Michelle
Bij Bender delen we graag de inspirerende verhalen van onze professionals. Toen Maartje Buitenhuis, voorheen regiomanager en nu projectmanager sociaal domein, een goede tip gaf, vonden we onszelf ineens in het klaslokaal van Michelle.
"Daar stond je dan! Met je camera en de vraag of je me mocht interviewen. Dat vond ik hartstikke leuk! Ik vertel graag over de ontwikkelingen en uitdagingen die ik bij Bender heb gekregen."
Laten we bij het begin beginnen: hoe ben je in aanraking gekomen met Bender?
"Eigenlijk kende ik Bender al. Ik werkte bij de gemeente Zwolle en had regelmatig collega’s van Bender. De kwaliteit beviel me altijd erg goed, dus ik had al een positief beeld van de organisatie. Na 17 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging, en toen werd ik benaderd door een recruiter van Bender op die typische Benderstijl: warm, gezellig, en open. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik hartelijk ontvangen door Maartje, en ik stapte meteen met een goed gevoel over."
Een warm welkom dus! En als we het goed begrepen hebben, kon je direct aansluiten bij de regiobijeenkomst?
"Ja, dat klopt! Ik maakte meteen kennis met andere collega’s die, net als ik, gedetacheerd zijn. De regiobijeenkomst gaf me zoveel energie! Het was geweldig om te verbinden met mensen die net als ik uitgedaagd willen worden en hun kennis willen delen. Inmiddels heb ik al diverse opdrachten gedaan, variërend van advisering van wethouders tot het behandelen van leerlingenvervoer en jeugdzorg. Ook heb ik gewerkt aan praktische Wmo-taken. Dat is juist het leuke aan detacheren: het werk is zo divers, zowel qua onderwerpen als taken. Van uitvoering tot beleid, ik heb aan alles mogen meewerken waar het nodig was."
Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt aan detacheren?
"Het moeilijkste is het uitzwaaien van collega's. Je bouwt toch een band op met de mensen met wie je prettig hebt samengewerkt. Maar dat betekent ook weer dat er een nieuwe uitdaging wacht. Samen met Maartje bespreek ik regelmatig wat ik nog zou willen doen of waar ik een bijdrage aan zou kunnen leveren. Ik had ooit aangegeven dat ik het leuk zou vinden om junioren te begeleiden of mijn kennis over te dragen. En toen..."
Toen stond je ineens voor de klas!
"Ja! Maartje belde me met het nieuws dat Bender zou starten met een nieuw traineeship Beleid en vroeg of ik interesse had om casuïstiek over wetgeving te geven. Ik hoefde geen seconde na te denken. Ik ben eerst bij een paar andere trainingen gaan kijken en ben daarna begonnen met de voorbereiding van vijf lessen. Politieke context, waar wetgeving een onderdeel van is, is misschien droog, maar het is essentieel voor ons vakgebied. Ik zie het als mijn taak om theorie en praktijk te verbinden, zodat de stof levendig en beter te onthouden is."
Wij zijn het helemaal met je eens: praktijk en theorie combineren werkt het beste. Hoe vond je het om voor het eerst voor de klas te staan?
"Echt enorm spannend! Ik was behoorlijk zenuwachtig en zat aan tafel te wachten tot de trainees binnenkwamen. Op een gegeven moment vroeg iemand: 'Is de docent er nog niet?' En toen moest ik mijn vinger opsteken, omdat ik niet opviel tussen de trainees, hahaha! Ik vind het belangrijk om een verbinding te maken. Ik zie mezelf als een van hen, maar dan met wat meer ervaring, die ik graag deel. Ik geef veel ruimte voor vragen, zodat we per onderwerp echt de diepte in kunnen gaan. Ik merk dat de trainees dat erg waarderen en met een voldaan gevoel de les verlaten."
Dus bij het volgende traineeship Beleid staat docent Michelle weer voor de klas?
"100% JA! Ik vond het geweldig om te doen, zowel voor Bender als voor mijn eigen ontwikkeling."
Bender ook voor jou
Ben jij senior in het sociaal domein en wil jij ook meer doen met je kennis? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden bij Bender. Talent en kennis waarderen we enorm!