Precies waar ik naar op zoek was!

Bender voor het verhaal van Selin


Starten bij een nieuwe werkgever kan spannend zijn. Er worden dingen beloofd of het ziet er allemaal verzorgd uit, maar de realiteit laat soms iets anders zien. Gelukkig maken wij onze belofte waar, toch Selin?
“Dat klopt! Ik dacht dat wanneer je eenmaal een opdracht had, Bender niet meer veel betrokken zou zijn. Je zit immers in een andere organisatie met collega’s die niet van Bender zijn. Dit blijkt in de praktijk niet zo te zijn. Ik krijg regelmatig appjes en belletjes van mijn manager Anne met de vraag hoe het met me gaat. Dit vind ik erg fijn!”

De Bender Belofte van Aandacht en Groei werkt! Fijn dat jij dit ook zo ervaart. Maar vertel, wie ben jij en wat is jouw functie bij Bender?
“Ik ben Selin en werk als regisseur gezin en jeugd bij de gemeente Hengelo. Ik was op zoek naar een functie als jeugdconsulent bij een gemeente, toen ik de vacature tegen kwam van Bender. Hier werd een 11 daagse training aangeboden, namelijk het Expertprogramma Jeugd. Dat was voor mij de doorslaggevende factor om te solliciteren.”

Het Expertprogramma Jeugd, dat klinkt interessant! Wat is dit en waarom was dit voor jou het laatste zetje voordat je ging solliciteren?
“Omdat ik erg graag voor een gemeente wil werken, maar je zonder gemeentelijke ervaring niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dankzij Bender en het Expertprogramma, krijgen gemeentes meer vertrouwen in de kennis die je hebt. Samen met mijn klas van 8 andere jeugdprofessionals, hebben we de trainingen gevolgd. In 11 dagen hebben we onderwerp en casuïstiek behandeld over o.a. de Jeugdwet, gespreksvoering, rapporteren, specialistische jeugdhulp indiceren en de gemeentelijke context begrijpen. Het is erg fijn om direct aan de slag te mogen gaan met de kennis die je recentelijk hebt opgedaan.”

Bender voor de ontwikkeling van de professionals, maar ook voor onze opdrachtgevers! Hoe bevalt de keuze om als gedetacheerde te werken in het sociaal domein?
“Erg goed! Ik houd van afwisseling, uitdaging en zelfstandig werken. Laatst had ik een dag waarop ik verschillende afspraken had staan met verschillende zorgaanbieders en ouders. Toen had ik echt het gevoel: ‘Já! Dit is wat ik zoek!’ Bender biedt voor mij het totaalpakket aan wat ik zocht.”

Dankjewel Selin! Wat goed om te horen dat het Expertprogramma Jeugd jou de functie heeft geboden waar je naar op zoek was. Heel veel succes bij de gemeente Hengelo en tot de volgende keer!

Bender ook voor jou

Kan jij ook een stevige basis gebruiken, voordat je het werkveld induikt als jeugdprofessional?

Dat kan! Het volgende Expertprogramma Jeugd start 1 oktober 2024.
Meer weten? Onze recruiter Melody de Groot helpt je graag verder!
Contactgegevens
Bender voor jou

Wil je meer weten over wat Bender voor jou kan betekenen? En jij voor Bender? Of heb je andere vragen? Bel, mail of app. We horen graag van je.