Integraal werken en doelgroepen

3 dagen Maatwerk
Integraal werken en doelgroepen
3 dagen
Integraal werken en doelgroepen Deze training is enkel voor jouw team op maat samen te stellen en als incompany aan te vragen

In het sociaal akkoord van 11 april 2013 hebben het kabinet en sociale partners (werkgevers en werknemers) afgesproken dat ze banen gaan creëren bij reguliere werkgevers voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze afspraak is in 2015 ingegaan en deze doelgroep valt onder de Participatiewet. Als gevolg hiervan moesten gemeentelijke organisaties opnieuw worden ingericht en is bijscholing voor medewerkers van belang.

Voor wie is deze cursus?

Je bent werkzaam in het sociaal domein: werk en inkomen, statushouders, bijzondere doelgroepen, Wmo, jeugd, schuldhulpverlening, samenwerkings partners/ betrokken instanties.

Wat is het lesprogramma?

Tijdens deze training gaan we onder meer in op de volgende onderwerpen: indicaties en wet- en regelgeving; banenafspraak en het doelgroepenregister; aanvraag beoordeling arbeidsvermogen (ABA); Wajong en beschut werk; jobcoaching; mogelijkheden traject en instrumenten.

Wat is het resultaat?

Aan het eind van de training weet je: wat er van gemeenten wordt verwacht in het kader van integraal werken; wat de doelgroep is; wat de verschillende rollen, taken en positie en samenwerkingspartner zijn; wat de rechten en plichten zijn vanuit de Participatiewet; de meervoudige problematiek.

Wat past het beste bij jouw team?

Deel je trainingsdoelstelling

Bij Bender begrijpen we dat teamontwikkeling essentieel is. Daarom hebben we de juiste expertise in huis om je te helpen bij het identificeren van de behoeften van jouw afdeling en het ontwerpen van een programma dat aansluit bij de bedrijfsdoelen. Na het bespreken van de trainingssbehoefte, stellen wij met een gespecialiseerd team een compleet en concreet plan van aanpak op.

Daarom Bender

De voordelen van onze Academie

  • Al ruim 20 jaar zijn wij dé praktijkexpert voor jou en je team.
  • Onze toptrainers komen rechtstreeks uit het vakgebied.
  • Jaarlijks leiden wij zo'n 5.000 professionals op.
  • Wij zijn CRKBO-, CEDEO- en NEN 9001:2015 gecertificeerd.
  • Wij worden erkend door kwaliteitsregisters zoals SKJ, V&VN, UWV en KBvG.
  • Onze trainingen zijn vrij van btw.
  • Je krijgt gratis toegang tot de expertdesk.
  • Deelnemers waarderen ons met een 8,6.