Introductie in de Participatiewet

1 dag Maatwerk
Introductie in de Participatiewet
1 dag
Introductie in de Participatiewet Deze training is enkel voor jouw team op maat samen te stellen en als incompany aan te vragen

Het doel van de Participatiewet is dat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan vinden, dat iedereen kan meedoen en het liefst in een reguliere baan. Daarnaast is de wet ook bedoeld als sociaal vangnet. Het uitgangspunt hierbij is dat iedere Nederlander recht heeft op een bestaansniveau op sociaal minimum. Maar heb je zomaar recht op een bijstandsuitkering? Na het volgen van de Introductietraining in de Participatiewet ken je de basis van deze wet.

Voor wie is deze cursus?

De training is met name bedoeld voor medewerkers binnen het sociaal domein die zijdelings met de Participatiewet te maken hebben en daar dus van op de hoogte moeten zijn. Bijvoorbeeld wijkteams, schuldhulpverleners en uitvoerders van de Wmo en Jeugdwet.

Wat is het lesprogramma?

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training: het ontstaan en de achtergrond van de Participatiewet; de doelstellingen en de uitgangspunten van de Participatiewet; de doelgroep van de Participatiewet; welke voorzieningen vallen onder de Participatiewet; toegang tot de bijstand en uitsluitingsgronden; de verplichtingen en sancties; de route van aanvraag tot afhandeling; de overlap naar andere domeinen.

Wat is het resultaat?

Na het volgen van de training ben je bekend met de kaders en de achtergronden van de Participatiewet en welke positie deze inneemt binnen het sociaal domein. Daarnaast heb je een goed beeld van de (on)mogelijkheden binnen de Participatiewet

Wat past het beste bij jouw team?

Deel je trainingsdoelstelling

Bij Bender begrijpen we dat teamontwikkeling essentieel is. Daarom hebben we de juiste expertise in huis om je te helpen bij het identificeren van de behoeften van jouw afdeling en het ontwerpen van een programma dat aansluit bij de bedrijfsdoelen. Na het bespreken van de trainingssbehoefte, stellen wij met een gespecialiseerd team een compleet en concreet plan van aanpak op.

Daarom Bender

De voordelen van onze Academie

  • Al ruim 20 jaar zijn wij dé praktijkexpert voor jou en je team.
  • Onze toptrainers komen rechtstreeks uit het vakgebied.
  • Jaarlijks leiden wij zo'n 5.000 professionals op.
  • Wij zijn CRKBO-, CEDEO- en NEN 9001:2015 gecertificeerd.
  • Wij worden erkend door kwaliteitsregisters zoals SKJ, V&VN, UWV en KBvG.
  • Onze trainingen zijn vrij van btw.
  • Je krijgt gratis toegang tot de expertdesk.
  • Deelnemers waarderen ons met een 8,6.