Loonstrookanalyse en de Belastingdienst

1 dag Maatwerk
Loonstrookanalyse en de Belastingdienst
1 dag
Loonstrookanalyse en de Belastingdienst Deze training is enkel voor jouw team op maat samen te stellen en als incompany aan te vragen

Als er bij een inwoner met een bijstandsuitkering sprake is van inkomsten in de zin van de Participatiewet, dan heeft dat gevolgen voor de hoogte van de uitkering. Hoe word je wijs uit al die verschillende loonstroken? Tijdens deze training gaan we in op hoofdlijnen en op de eventuele gevolgen van die middelen voor de hoogte van de netto bijstandsuitkering.

Voor wie is deze cursus?

Je bent werkzaam als klantmanager inkomen, medewerker financiële administratie of kwaliteitsmedewerker en je wilt meer weten over het berekeningen van de hoogte van de bijstandsuitkering.

Wat is het lesprogramma?

Tijdens deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: middelen in de zin van de Participatiewet; onderscheid tussen inkomen en vermogen en de gevolgen daarvan voor de uitkering; loonstroken (met als aandachtspunten onder andere de periodiciteit, de inhoudingen, eventuele vrijlatingen en vergoedingen, vakantiegeld, de eindejaarsuitkering en de arbeidskorting); belastingen (heffingskortingen en toeslagen) en de eventuele gevolgen voor de uitkering; wijze van verrekenen van diverse middelen met de uitkering.

Wat is het resultaat?

Aan het eind van de training weet je hoe de netto bijstandsuitkering in verschillende situaties wordt berekend en waar je hierbij op moet letten.