Omgevingswet voor medewerkers buiten het ruimtelijk domein

1 dagdeel Maatwerk
Omgevingswet voor medewerkers buiten het ruimtelijk domein
1 dagdeel
Omgevingswet voor medewerkers buiten het ruimtelijk domein Deze training is enkel voor jouw team op maat samen te stellen en als incompany aan te vragen

De Omgevingswet heeft niet alleen gevolgen voor medewerkers in het ruimtelijk domein. Ook andere (overheids-) werknemers gaan te maken krijgen met de gevolgen van deze wet, bijvoorbeeld werknemers uit het sociaal domein. En wanneer de gemeenteraad ervoor kiest om de mogelijkheden tot vergunningsvrij bouwen te verruimen, heeft dit ook gevolgen als je werkt op het gebied van toezicht, handhaving, financiën, basisadministraties of de Wet Bibob.

Jouw betrokkenheid bij keuzes die aan de voorkant in de harde kern van het ruimtelijk domein worden gemaakt, is dus nodig! En dat vraagt dat jij actief op de hoogte bent van de gevolgen van de Omgevingswet voor jouw werk.

Voor wie is deze cursus?

De training is interessant voor jou als jij niet in de harde kern van het ruimtelijk domein werkt, maar wel met de gevolgen van de Omgevingswet te maken krijgt, en dus bij het maken van beleidskeuzes aan de voorkant betrokken moet/wilt worden.

Wat is het lesprogramma?

Tijdens de training komt het volgende aan bod:

  • Theoretische kennismaking op hoofdlijnen met de Omgevingswet
  • Interactieve werksessie, waarin je aan de slag gaat met samenwerking en integraal denken zoals de Omgevingswet die vereist.
Wat is het resultaat?

Aan het eind van de training heb je kennisgemaakt met de hoofdlijnen van de Omgevingswet en begrijp je de betekenis hiervan. Je weet wat de wet voor gevolgen heeft voor jouw werk en voor de integrale samenwerking. Je weet wat de veranderopgave inhoud en kan zelf actief aan de slag in de samenwerking.

Wat past het beste bij jouw team?

Deel je trainingsdoelstelling

Bij Bender begrijpen we dat teamontwikkeling essentieel is. Daarom hebben we de juiste expertise in huis om je te helpen bij het identificeren van de behoeften van jouw afdeling en het ontwerpen van een programma dat aansluit bij de bedrijfsdoelen. Na het bespreken van de trainingssbehoefte, stellen wij met een gespecialiseerd team een compleet en concreet plan van aanpak op.

Daarom Bender

De voordelen van onze Academie

  • Al ruim 20 jaar zijn wij dé praktijkexpert voor jou en je team.
  • Onze toptrainers komen rechtstreeks uit het vakgebied.
  • Jaarlijks leiden wij zo'n 5.000 professionals op.
  • Wij zijn CRKBO-, CEDEO- en NEN 9001:2015 gecertificeerd.
  • Wij worden erkend door kwaliteitsregisters zoals SKJ, V&VN, UWV en KBvG.
  • Onze trainingen zijn vrij van btw.
  • Je krijgt gratis toegang tot de expertdesk.
  • Deelnemers waarderen ons met een 8,6.