Financiële coaching en begeleiding

1 dag Maatwerk
Financiële coaching en begeleiding
1 dag
Financiële coaching en begeleiding Deze training is enkel voor jouw team op maat samen te stellen en als incompany aan te vragen

Als (schuld)hulpverlener ben je dagelijks aan het werk met inwoners die te maken hebben met financiële problemen. Je gaat samen met de inwoners aan de slag om de financiële problemen op te lossen. Daarbij komt vaak ook een deel gedragsverandering van de inwoner bij kijken. Maar hoe pak je dit als hulpverlener aan? Hoe voorkom je dat je een sturende rol aanneemt, wat mogelijk een gedragsverandering in de weg zit? Maar hoe neem je een juiste rol in om gedragsverandering bij de inwoner te creëren? Om een antwoord te krijgen op deze vragen en een weg te vinden die passend is bij jou als hulpverlener, is deze training geschikt.

Voor wie is deze cursus?

De training is bestemd voor hulpverleners die werken met inwoners die kampen met financiële problemen.

Wat is het lesprogramma?

Tijdens de training gaan we aan de slag met theorie en de toepassing hiervan in de praktijk. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: leren kennen van eigen houding en gedrag/de rol van de hulpverlener; signaleren en inspelen op wat de inwoner nodig heeft voor financiële stabiliteit; psychologisch budgetgedrag; extrinsieke en intrinsieke motivatie; omgaan met weerstand en bezwaar; sturen op gedragsverandering; coaching en begeleiding tijdens de schuldregeling

Wat is het resultaat?

Aan het eind van de training heb je het volgende behaalt: je bent in staat om jouw rol en houding als hulpverlener te herkennen; je bent in staat een coachende rol aan te nemen in de samenwerking met de inwoner; je bent in staat om de juiste financiële hulpverlening vast te stellen die de inwoner nodig is om een duurzame financiële stabiele situatie te creëren. Je bent in staat om de inwoner te motiveren en te activeren in gedragsverandering.

Wat past het beste bij jouw team?

Deel je trainingsdoelstelling

Bij Bender begrijpen we dat teamontwikkeling essentieel is. Daarom hebben we de juiste expertise in huis om je te helpen bij het identificeren van de behoeften van jouw afdeling en het ontwerpen van een programma dat aansluit bij de bedrijfsdoelen. Na het bespreken van de trainingssbehoefte, stellen wij met een gespecialiseerd team een compleet en concreet plan van aanpak op.

Daarom Bender

De voordelen van onze Academie

  • Al ruim 20 jaar zijn wij dé praktijkexpert voor jou en je team.
  • Onze toptrainers komen rechtstreeks uit het vakgebied.
  • Jaarlijks leiden wij zo'n 5.000 professionals op.
  • Wij zijn CRKBO-, CEDEO- en NEN 9001:2015 gecertificeerd.
  • Wij worden erkend door kwaliteitsregisters zoals SKJ, V&VN, UWV en KBvG.
  • Onze trainingen zijn vrij van btw.
  • Je krijgt gratis toegang tot de expertdesk.
  • Deelnemers waarderen ons met een 8,6.