Schuldhulpverlening voor ondernemers

8 dagen Maatwerk
Schuldhulpverlening voor ondernemers
8 dagen
Schuldhulpverlening voor ondernemers Deze training is enkel voor jouw team op maat samen te stellen en als incompany aan te vragen

Het aantal ondernemers met schulden dat aanklopt bij de gemeente voor schuldhulpverlening groeit. Hierdoor krijg je als schuldhulpverlener meer te maken met ondernemers die schulden hebben. Schuldhulpverlening voor deze groep burgers vraagt om specialistische kennis. In deze training behandelen we onderwerpen die met name belangrijk zijn en aan de orde komen bij ondernemers met schulden.

Voor wie is deze cursus?

Je bent werkzaam binnen de schuldhulpverlening en wil je verdiepen in het ondersteunen van ondernemers met schulden.

Wat is het lesprogramma?

De volgende onderwerpen komen tijdens deze achtdaagse training aan bod: ondernemers in financiële problemen; rechtsvormen ondernemingen in Nederland; juridische aspecten Schuldhulpverlening voor Ondernemers; doorstarten versus bedrijfsbeëindiging; voorwaarden voor een schuldregeling ondernemers; het schuldregelingstraject; het bedrijfskundig rapport - lezen en interpreteren van een boekhouding; wetgeving waaronder het Bijzonder Besluit Zelfstandigen en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen; het minnelijk schuldregelingstraject na bedrijfsbeëindiging; afloscapaciteit - Vrij Te Laten Bedrag: theorie en de berekening; de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen; communiceren met ondernemers in financiële problemen.

Wat is het resultaat?

De volgende resultaten behaal je na het volgen van de training: je hebt kennis van en inzicht in het schuldregelingstraject voor ondernemers en ex-ondernemers; je hebt kennis van de verschillende rechtsvormen van ondernemingen in Nederland; je hebt inzicht in de juridische en financiële aspecten van schulden regelen voor ondernemers; je kan de financiële aansprakelijkheid van ondernemers in hun zakelijke en privé situatie vaststellen; je bent in staat om de levensvatbaarheid van een onderneming te beoordelen aan de hand van bedrijfskundige gegevens; je herkent de verschillende categorieën schulden en je weet hoe deze categorieën zich verhouden in een schuldregelingstraject; je kan de afloscapaciteit conform de regels van het VTLB berekenen. Je begrijpt de regels voor vaststellen van het VTLB en je kan deze toepassen voor schuldhulpverleningstrajecten voor ondernemers en ex-ondernemers.

Wat past het beste bij jouw team?

Deel je trainingsdoelstelling

Bij Bender begrijpen we dat teamontwikkeling essentieel is. Daarom hebben we de juiste expertise in huis om je te helpen bij het identificeren van de behoeften van jouw afdeling en het ontwerpen van een programma dat aansluit bij de bedrijfsdoelen. Na het bespreken van de trainingssbehoefte, stellen wij met een gespecialiseerd team een compleet en concreet plan van aanpak op.

Daarom Bender

De voordelen van onze Academie

  • Al ruim 20 jaar zijn wij dé praktijkexpert voor jou en je team.
  • Onze toptrainers komen rechtstreeks uit het vakgebied.
  • Jaarlijks leiden wij zo'n 5.000 professionals op.
  • Wij zijn CRKBO-, CEDEO- en NEN 9001:2015 gecertificeerd.
  • Wij worden erkend door kwaliteitsregisters zoals SKJ, V&VN, UWV en KBvG.
  • Onze trainingen zijn vrij van btw.
  • Je krijgt gratis toegang tot de expertdesk.
  • Deelnemers waarderen ons met een 8,6.