Succesvol Opleidingstraject Omgevingswet voor de gemeente Rhenen

24 januari 2024 Leestijd: minuten
In de afgelopen maanden heeft Bender met trots een intensief en uitgebreid opleidingstraject over de Omgevingswet verzorgd voor de gemeente Rhenen. Het traject was specifiek afgestemd op verschillende interne groepen binnen de gemeente, waarbij op maat gemaakte trainingen werden aangeboden.

Succesvol Opleidingstraject Omgevingswet voor gemeente Rhenen


Voor medewerkers die zijdelings te maken kregen met de Omgevingswet, werd een introductietraining georganiseerd. Daarnaast ontvingen alle medewerkers binnen het Fysieke domein een uitgebreidere training. Voor het team RO (Ruimtelijke Ontwikkeling), team Vergunningen en team VTH (Veiligheid, Toezicht en Handhaving) werd zelfs een meerdaagse maatwerk training verzorgd.

Het opleidingstraject reikte verder dan alleen de ambtenaren, ook de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders werden betrokken bij de gevolgen van de Omgevingswet voor hun werkzaamheden.

Beoordeeld met een 9


De samenwerking tussen Bender en de gemeente Rhenen werd door de medewerkers gemiddeld beoordeeld met een indrukwekkende 9. Niet alleen de trainers, Sjef Witte en Ruud Otte, werden hoog gewaardeerd, maar ook de samenwerking, organisatie en inhoud van de trainingen werden als zeer positief ervaren.

Enkele reacties van de deelnemers luiden als volgt:
"Uitstekend op de praktijk afgestemde training!"
"Een waardevolle training in een prettige sfeer"
"Van leek naar goed geïnformeerde werknemer, bedankt!",
"Heldere en compacte training".

Bender bedankt de gemeente Rhenen voor de zeer prettige samenwerking en wenst alle medewerkers veel succes bij het toepassen van de opgedane kennis in de praktijk. Het opleidingstraject markeert een belangrijke stap in het voorbereiden van de gemeente Rhenen op de implementatie en uitvoering van de Omgevingswet.

Bender voor jou


Met de ingang van de Omgevingswet veranderen taken en functies. Dit vraagt maatwerk als het om opleiden gaat. De Bender Academie heeft hiervoor diverse trainingen, van standaard tot op maat gesneden incompany-trajecten. Wil je weten wat het beste bij jouw team past? Mail, bel of chat ons! Het resultaat en de opzet van een training op maat geven we graag samen met jou vorm.

Bender voor jouw team!